Kemi

hydrolyseligevægten?? Hjææææælp

10. juni 2013 af Mimi933 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der lige en der kan gennemskue hvordan jeg kan løse denne opgave?

 

Der er fremstilles en basisk opløsning ved at opløse 5,00 g NH3i vand til et samlet volumen på 500 mL.
NH3  har styrkekonstanten Kb=1,78*10-5 M

a) Opskrive hydrolyseligevægten, der viser at opløsningen er basisk

b) Beregn opløsningen pH

Ionen HS-er amfolyt, der bar de to styrkekonstantener Ks=1,26 * 10-13M og Kb= 9,12 * 10-8M

c) Begrund, med henvisning til værdierne af styrkekonstanterne, om en opløsning af NaHS er sur el. basisk.

Man ønsker at fremstille en opløsning af ethansyre, som skal have pH=3,00. Ethansyre har styrkekonstanten
Ks=1,74 * 10 -5M

d) Beregn opløsnings formelle koncentration

 

 


Skriv et svar til: hydrolyseligevægten?? Hjææææælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.