Matematik

(f o g)'(x)= ?

10. juni 2013 af OleKirk (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg skal snart til mundtlig og rendte ind i spørgsmålet

f(x)=ln(x)

g(x)=-x^2+c

brug dette til at bestemme (f o g)'(x) og diskuter dm (f o g)'(x)

bruger derfor formlen til sammensatte funktioner og får:

(f o g)'(x)=1/x(-x^2+k)*-2x

hvordan laver jeg det i hånden og evt diskussionen om dm

 

På forhånd mange tak

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. juni 2013 af mathon

 

                        (f o g)(x) = f(g(x)) = ln(-x2+c)        c>0   og   0<x≤√(c)

                        (f o g) '(x) = (1/(-x2+c)) • (-2x) = (2x/(x2- c))                            

 

                                               


Svar #2
10. juni 2013 af OleKirk (Slettet)

Nåårh Ja mange tak Mathon

 


Skriv et svar til: (f o g)'(x)= ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.