Matematik

Decibel skala og log skala

10. juni 2013 af perkas (Slettet) - Niveau: C-niveau

Vi har målt forskellige lydstyrker i dB - fx folk der råber gav 70dB, mens folk der snakker havde et udsving på 50dB

Jeg skal udregne hvor mange gange lyden øges mellem de forskellige steder?

Jeg er helt på bar bund - havde tænkt på følgende:

1. jeg vil gerne lave en grafisk afbilding af "funktionen" på enkeltlogaritmisk papir fordi jeg ved at fx 20dB = 200uPa, 60dB = 20000uPa, 80dB=200000. Hen ad x-aksen vil jeg have dB og op ad y aksen vil jeg have uPa

2. Når denne linje er tegnet vil jeg kunne aflæse forskellen i lydstyrke i uPa på Y-aksen  og så finde ud af hvor mange gange lydstyrken af 70dB er ift lyden på de 50dB.

Må man løse opgaven således?? Eller har I et andet bud.

På forhånd tak.


Skriv et svar til: Decibel skala og log skala

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.