Matematik

Logaritmer

10. juni 2013 af FrederikkeBruu (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.
Er der en der kan viser mig hvordan man regner denne ligning: 0,5 log x= 5-3 log x ?

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. juni 2013 af peter lind

Isoler Log(x)  hvis log(x) = a er x = 10a


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. juni 2013 af Andersen11 (Slettet)

Saml leddene med log(x) på venstre side:

0,5·log(x) + 3·log(x) = 5 , dvs

3,5·log(x) = 5, eller

log(x) = 5/3,5 = 10/7

Beregn nu x som det tal, hvis logaritme er 10/7 .


Svar #3
10. juni 2013 af FrederikkeBruu (Slettet)

Tusind tak for hjælpen :)

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. juni 2013 af 123434 (Slettet)

x=log(10/7)?


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. juni 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej, den omvendte funktion til log(x) er funktionen 10x . Man tager eksponentialfunktionen 10x på hver side af ligningen

log(x) = 10/7

så man får

x = 1010/7


Skriv et svar til: Logaritmer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.