Matematik

Bestem tallet t, vektorere.

11. juni 2013 af fred102 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, har et par matematik opgaver jeg har svært ved (2)

 

 

1: Bestem tallet t således at summen af følgende vektor b og c står vinkelret på vektor a

         

a = {-t, 1}

b = {2. 3}

c = {2, 1}

 

 

2: Bestem tallet t således de to vektorere står vinkelret på hinanden

 

Opgave a:

a = {-4, 7}

b = {t + 1, 1}

 

Opgave b:

 

a = {2, t + 1}

b = {-1,  t}

 

Kan i hjælpe mig?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. juni 2013 af PeterValberg

I planen er to vektorer er ortogonale (vinkelret på hinanden), når prikproduktet mellem dem er lig med nul:

ab = 0   ⇔   ab

1)

Bestem først b+c

Løs derefter ligningen:  a•(b+c) = 0 i t.

2)

Løs ligningen:  ab = 0 i t

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Bestem tallet t, vektorere.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.