Matematik

andengradspolynomium

14. juni 2013 af tubbe1994 (Slettet)

Hey, jeg har fået et spørgsmål i min opgave hvor der står at jeg skal Gør rede for sætningen om produkt og sum af rødderne i et andengradspolynomium
(x_1•x_2=c/a  og  x_1+x_2=-b/a).   Men jeg ved slet ikke hvad jeg skal gøre og hvad (x_1•x_2=c/a  og  x_1+x_2=-b/a) betyder... Håber i kan hjælpe mig


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. juni 2013 af mathon

 

      andengradspolynomiet på formen

                                                                             p(x) = ax2 + bx + c     a≠0  og  x∈R

      hvis eventuelle rødder beregnes af

                                                                             ax2 + bx + c = 0   

     rødder kræver d = b2- 4ac > 0

 

 

               for d>0 haves
                                                   -b -√(d)                -b+√(d)
                                           x1 = ---------         x2 = ---------       
                                                     2a                        2a

 

              rodsum:
                                                 -2b       b
                                  x1 + x2 = ---- = - ---
                                                  2a       a


              rodprodukt:
                                                 (-b)2 - d    b2 - b2 + 4ac     c
                                  x1 • x2 =  ---------- = ----------------- = ---
                                                    4a2              4a•a            a


       


                          
                               
konklusion:
                     a(x2 + (b/a)x + (c/a) = 0      a≠0    x∈R

 

        i en reduceret, ordnet og normeret andengradsligning      x2 + (b/a)x + (c/a) = 0   med rødder,
        er røddernes
                                     sum lig med koefficienten til x med modsat fortegn
                                     produkt lig med ligningens sidste led
                  

                                           


Svar #2
14. juni 2013 af tubbe1994 (Slettet)

tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. juni 2013 af mathon

rettelse

                                      a(x2 + (b/a)x + (c/a) = 0      a≠0    x∈R
      skal være

                                      x2 + (b/a)x + (c/a) = 0      a≠0    x∈R
 

           
 


Svar #4
14. juni 2013 af tubbe1994 (Slettet)

jeg forstår ikke rigtig din konklusion, kan du forklare hvad det betyder?


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. juni 2013 af mathon

i en reduceret, ordnet og normeret andengradsligning     

                  x2 +
(b/a)x + (c/a) = 0   med rødder

rodsummen  -(b/a), hvilket er koefficienten til x med modsat fortegn

rodproduktet  (c/a), hvilket er ligningens sidste led på venstre side.



 


Skriv et svar til: andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.