Matematik

OPTIMERING

15. juni 2013 af STX2010 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!

 

Jeg har lige et spørgsmål vdr. den her video:

 

https://www.youtube.com/watch?v=gKLh2ix7-y4&feature=player_embedded#!

 

Siderne på hundegården, er det kun 3 sider man regner ud? Eller er det hele arealet? Fordi det ser ud som om det kun er x*2 + y der bliver regnet ud, og ikke x*2 + y*2.. Også fordi på tegningen er der en "mur" på den ene side..

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. juni 2013 af LubDub (Slettet)

Der er 20 meter hegn

y udtrykt ved x

                     2x + y = 20               Omkredsen af de tre sider er lig 20
                     y = 20 - 2x

 

Arealet er givet ved
                     A = x • y = x • (20-2x) = 20x - 2x2        

x så arealet bliver størt muligt er ved A' = 0.
                     A ' = 0 ⇔ 20x - 2x2 = 0 ⇔ x = ... 


Svar #2
15. juni 2013 af STX2010 (Slettet)

TUSINDE TAAAAAAK!


Skriv et svar til: OPTIMERING

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.