Matematik

bevis det(a,b)= - det(a,b)

16. juni 2013 af dianaherdn (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej til jer,

kan noget hjælper med dette bevis:

determinanten mellem 2 vektorer a og b, når rækkefølgen vendes så bliver determinanten negativ. Grafisk set er klart, det kan jeg godt se, men hvordan jeg beviser det?

Har set en bevis som ser sådan ud:

det(a,b) som er venstre side = -det(b,a) som er højre side

udregnes begge sider af lighedstegnet:

venstre side bliver = a1*b2-b1*a2 (det er klart)

højre side bliver  = b1*a2-b2*a1

                            = -(a1*b2-a2*b1) her kan jeg ikke forstå, hvor kom den minus foran, og hvorfor paranterser)

                            = - det(a,b) skulle det ikke være (b,a)

 

please hvis noget kan hjælpe med dette bevis, eller forklar.

 

på forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. juni 2013 af RRK (Slettet)

Se vedhæftede fil

Vedhæftet fil:Determinant.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #2
16. juni 2013 af Andersen11 (Slettet)

#0

Det drejer sig om at indse, at

A - B = -(B - A)


Svar #3
17. juni 2013 af dianaherdn (Slettet)

super forklarink , 1000 tak


Skriv et svar til: bevis det(a,b)= - det(a,b)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.