Matematik

Potensfunktion

16. juni 2013 af ValkyrieMPIG (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej :)

Er der nogen der kan forklare mig hvad potensfunktionen går ud på? Jeg skal kunne forklare hvad det går ud på, og lige nu forstår jeg ikke rigtig hvad der står i min matematik bog :( Jeg har prøvet at kigge lidt rundt på nettet, men det forvirrer mig bare endnu mere. Så hvis nogle kunne forklare mig helt generelt hvad det går ud på, så ville det være dejligt.

Tak på forhånd :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. juni 2013 af mathon

   En potensfunktion er defineret
                                                         f(x) = y = b • xa     x>0         (b er som regel positiv)  a og b er konstanter

 

                                                         f(1) = b

 

       hvis fx a = 2 kender du grafen

                                                         f(x) = b • x2

 

  

  Indtegnet i et dobbeltlogaritmisk koordinatsystem er grafen en ret linje med hældningskoefficient a.


 


Svar #2
16. juni 2013 af ValkyrieMPIG (Slettet)

Super! Nu tror jeg faktisk, at det der står i min bog også giver en smule mere mening :D


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. juni 2013 af Krabasken (Slettet)

www.frividen.dk

Klik på matematik

og

potensfunktion

:-)


Skriv et svar til: Potensfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.