Kemi

Ækvivalente mængder

16. juni 2013 af Assc (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej! Er der en, der vil tjekke, om jeg har lavet det her rigtigt?

 

2H2 + O2 --> 2H2O

H2 er der overskud af 

O2 er den begrænsende faktor

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. juni 2013 af Heptan

Det er rigtigt


Svar #2
16. juni 2013 af Assc (Slettet)

Tusind, tusind tak!


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. juni 2013 af KimT.T. (Slettet)

Man kan ikke blot ud fra de støkiometriske koefficienter afgøre, hvilken af de to reaktanter, der er den begrænsende faktor; man skal sammenligne de aktuelle stofmængder, der bliver anvendt i reaktionen, med de støkiometriske forhold for at afgøre dette.

Eksempel 1: 

n(H2) = 4 mol     n(O2) = 1 mol

Her er O2 den begrænsende faktor, mens der er overskud af H(4 mol H2 kunne have reageret med 2 mol O2)


Eksempel 2:

n(H2) = 3 mol    n(O2) = 2 mol

Her er H2 den begrænsende faktor, mens der er overskud af O(2 mol O2 kunne have reageret med 4 mol H2)


Skriv et svar til: Ækvivalente mængder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.