Matematik

ligning

23. oktober 2005 af Jesp (Slettet)
Der er denne ligning

2x(5-x-pi*x*0,5)+pi(x^2)*0,5

jeg ikke kan hitte helt ud, den skal meget gerne give omkring

A(x)=-3,571x^2 + 10x

Jeg skriver lige mit bud her:

2x(5-x-pi*x*0,5)+pi(x^2)*0,5
10x-(2x^2)-(2xpi)*(2x^2)*x+pi*pi*x^2*0,5

jeg kan bare ikke komme videre herfra, håber i kan få mig på den rette vej igen :/


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2005 af 2835 (Slettet)

2x(5-x-pi*x*0,5)+pi(x^2)*0,5

=
10x-2x^2-pi*x^2+0,5*pi*x^2

= x^2*(-2-pi+0,5pi) + 10x

= -3,57x^2+10x

::2835::
www.gym-opg.webbyen.dk

Brugbart svar (0)

Svar #2
23. oktober 2005 af Therackoo (Slettet)

Resultatet bliver:

-3,5708x^2+10x

som kan afrundes til #0 =

-3,571x^2+10x

eller som der er gjort i #1 =

-3,57x^2+10x

Svar #3
23. oktober 2005 af Jesp (Slettet)

hvorfor ganger du ikke 2x med pi, x og 0,5?? de står også i parentesen.. og hvordan bliver x'et lige pludselig x^2 fra parentesen?

jeg mener man skal gange 2x i alle ledene??

Brugbart svar (0)

Svar #4
23. oktober 2005 af Therackoo (Slettet)

#3 Du skal bare gange '2x' med hele parantesen samlet...

Brugbart svar (0)

Svar #5
23. oktober 2005 af allan_sim

#3.
Du skal kunne multiplicere én gang på hvert led - du har multipliceret med 2x tre gange på det andet led i parentsen. Det ville eksempelvis svarer til, at

2*(3*4)=2*3*2*4

hvilket jo tydeligvist ikke er rigtigt.

Brugbart svar (0)

Svar #6
23. oktober 2005 af allan_sim

#3.
kunne = kun
svarer = svare
patentsen = parentesen

Svar #7
23. oktober 2005 af Jesp (Slettet)

nå jah forsøren da, tak skal i have!!!

Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.