Matematik

andengradsligning

18. juni 2013 af eg06ars (Slettet)

Løs andengradsligningen 0= -x^2-x+12

kan man sætte et 1-tal ind istedet for x'erne?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. juni 2013 af LeonhardEuler

Nej, hvis du mener den ene løsning er 1, så er det ukorrekt.

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. juni 2013 af mathon

 

                   0= -x2-x+12

                   x2 + x -12 = 0

                         x = -4   v   x = 3


Svar #3
18. juni 2013 af eg06ars (Slettet)

#2


 

                   0= -x2-x+12

                   x2 + x -12 = 0

                         x = -4   v   x = 3

 

Tror du, du kan skære det mere ud i pap for mig (: er ikke særlig god til det. kan se du ændre ligningen ved at ændre fortegne


Brugbart svar (1)

Svar #4
18. juni 2013 af LeonhardEuler

Vi udregner først diskriminanten



Der er to løsninger til denne andengradsligning




Brugbart svar (1)

Svar #5
18. juni 2013 af mathon

 

              x2 + x -12 = 0

              x2 + x  = 12

              (x + (1/2))2 = 12 + (1/4) = (49/4) = (7/2)2

              x + (1/2) = ±(7/2)

              x = -((1/2)) ± (7/2)

                    x = -4   v   x = 3

 

 

 

 


Svar #6
18. juni 2013 af eg06ars (Slettet)

tusind tak for de gode og hurtige svar, det hjalp (:


Skriv et svar til: andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.