Matematik

Potensfunktioner

18. juni 2013 af sazza95v (Slettet) - Niveau: C-niveau

Når x-værdien ganges med et tal k, så ganges y-værdien med tallet ka. Men hvorfor?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. juni 2013 af SuneChr

f(x)  =  bxa

f(kx)  =  b(kx)a  =  bkax=  ka·f(x)


Svar #2
18. juni 2013 af sazza95v (Slettet)

Er du sød at forklare i ord? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. juni 2013 af SuneChr

Når x ganges med k  skal vi jo have funktionsværdien af  kx  som er f(kx)  =  b(kx)a .

Der gælder endvidere  (kx)a = kaxa

bkaxa  = ka(bxa)  = ka·f(x)


Skriv et svar til: Potensfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.