Kemi

Syre pH-værdi

23. oktober 2005 af chrisjorg (Slettet)
Hej,
jeg undrede mig om I kunne hjælpe mig med at bestemme pH for [HCl]=0.1 moldm^-3
???

Svar #1
23. oktober 2005 af chrisjorg (Slettet)

nogen???

Brugbart svar (0)

Svar #2
23. oktober 2005 af Epsilon (Slettet)

mol*dm^(-3) = mol/L = M.

HCl er en stærk, monoprot syre, så pH for en 0,1M HCl-opløsning beregnes bekvemt af en velkendt formel, som involverer den formelle koncentration af syren.

//Epsilon

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. oktober 2005 af KemiKasper (Slettet)

Den opgave er jo nosens. Jeg tror næppe man kan have en opløsning med [HCl] = 0,1 M! Der menes nok c(HCl), men [HCl] er _helt_ forkert.

Brugbart svar (0)

Svar #4
24. oktober 2005 af the goat (Slettet)

jeg kan godt lide dyr specielt geder med et kæmpemæssigt yver

Brugbart svar (0)

Svar #5
24. oktober 2005 af Therackoo (Slettet)

Hvilke brugere kan mon finde på, at opstarte en ny profil og skrive det i #4???

;-D

Skriv et svar til: Syre pH-værdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.