Kemi

Stofmængdekoncentration

20. juni 2013 af Brugernavn1234 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Angiv c, [Na+]  og [SO42-]  i en opløsning indeholdende 0,75 mol Na2SO4 i 1,5 L opløsning

Jeg har nu prøvet selv i lang tid, men jeg er helt blank... er der nogen, der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. juni 2013 af 123434 (Slettet)

Fra http://wiki.mitsted.dk/?page=Stofm%E6ngdekoncentration
c: Koncentrationen målt i mol/L
n: Stofmængde
V: Volumen

 


Eksempel

--------------------------------------------------------------------------------
2,00 mol NaCl opløses i vand, indtil man har er sammenlagt volumen på 5,0 L.
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. juni 2013 af Mo92 (Slettet)

Du har en formel der siger

n = vc

hvor n = stofmængde, v = volume, c = koncentration

Du skal finde c. Isoler c i ligningen, indsæt dine værdier og udregn på lommeregnere.

Så har du den FORMELLE koncentration af Na2SO4.

Det er det samme som den AKTUELLE koncentration af SO4(2-) ionen. Den aktuelle koncentration af Na+ ionen er så dobbelt så stor, idet der som det fremgår af molekyleformlen, går 2 natriumioner til hver enhed natriumsulfat.

Ovenstående kan forkortes til: c(Na2SO4) = [SO4(2-)] = ½ [Na]

Håber du forstår. 

 


Skriv et svar til: Stofmængdekoncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.