Matematik

regneregler for stamfunktioner

21. juni 2013 af denflittige (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg i gang med at læse op til matematikeksamen og et eksamensspørgsmål hedder: regneregler for stamfunktioner.

Jeg har skrevet om disse regler: konstantregel, sumregel, differensregel, og integration af en potens. 

Er det nok, eller skal jeg gennemgå flere?

På forhånd tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. juni 2013 af mathon

generelt:

                  F(x) er en stamfunktion til den kontinuerte funktion f(x)
                  når - og kun når -
                                                  F '(x) = f(x)


 


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. juni 2013 af mathon

iøvrigt

f(x) f'(x)
(df(x)/dx)
∫ f(x) dx k 0 kx + k x 1 1/2x2 + k x2 2x 1/3x3 + k x3 3x2 1/4x4 + k ... ... ... xp (p ≠ -1) px^(p-1) 1/(p+1)x^(p+1) + k 1/x -1/x^2 ln|x| + k sqr(x) 1/(2sqr(x)) 2/3*x*sqr(x) + k n’te_rod(x) 1/(n*n’te_rod(x^(n-1))) n/(n+1)*1/n’te_rod(x^(n+1)) + k sin(x) cos(x) -cos(x) + k cos(x) -sin(x) sin(x) + k tan(x) 1/cos^2(x)=1+tg^2(x) -ln|cos(x)| + k cotg(x) -1/sin^2(x)=-1-cotg^2(x) ln|sin(x)| + k 1/cos^2(x)=1+tg^2(x) sin(2x)/cos^4(x)=2tg(x)+2tg^3(x) tg(x) + k 1/sin^2(x)=1+cotg^2(x) -sin(2x)/sin^4(x)=-2cotg(x)-2cotg^3(x) -cotg(x) + k ln(x) 1/x xln(x)-x + k e^x e^x e^x + k a^x ln(a)a^x 1/ln(a)*a^x + k  
 

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. juni 2013 af mathon

                          ...tiden tillader formentlig ikke mere, hvis du har fremført ovenstående
                             på selvstændig og overbevisende måde

men integration
                             ved brug af substitution kunne måske få 12-tallet til at ringe:

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. juni 2013 af RRK (Slettet)

Som #3 siger, men hvis der er tid så kan du evt også komme ind på Delvis integration


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. juni 2013 af mathon

partiel integration

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. juni 2013 af mathon

eksempel på partiel integration
 

Vedhæftet fil:integral_129_partiel.doc

Skriv et svar til: regneregler for stamfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.