Matematik

Spg. om vækstmodeller

21. juni 2013 af Lotte_pigen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!
Jeg har fået et spørgsmål til min mundtlige eksamen i Mat B, kan nogle herinde hjælpe mig med, hvad konkret jeg skal gøre for at løse denne opgave:

- Gør rede for den lineære vækstmodel
- Gør rede for den eksponentielle vækstmodel
- Gør rede for potensvækst.

Jeg ved det har noget at gøre med vækstegenskaberne, men har svært ved at finde ud af hvordan jeg skal fremlægge det, og hvordan vækstegenskaberne lyder for Eks.- og Potensvækst

Håber nogen kan hjælpe!


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. juni 2013 af mathon

 

            vækst = funktionsændring pr tid

            hvorfor
                              for y = f(t)

                              dy/dt = f '(t)


Svar #2
21. juni 2013 af Lotte_pigen (Slettet)

Gælder det for alle ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. juni 2013 af mathon

 

       Ja


Brugbart svar (1)

Svar #4
21. juni 2013 af mathon

 

eksponentiel funktion
                                              f(t) = y = b • at    a>0

         væksthastighed
                                              dy/dt = f '(t) = ln(a) • y               er proportional med y

 

potensiel funktion
                                              f(t) = y = b • ta   t>0

         væksthastighed
                                              dy/dt = f '(t) = b • (y/t)                er proportional med forholdet mellem y og t


                                   

                          


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. juni 2013 af RRK (Slettet)

Umiddelbart lyder det også til at du skal redegøre for følgende:

Lineær vækst: absolut ændring i x-værdien -> absolut ændring i y-værdien

Eksponentiel vækst: absolut ændring i x-værdien -> relativ ændring i y-værdien (procentvis ændring)

Potensvækst: relativ ændring i x-værdien (procentvis ændring) -> relativ ændring i y-værdien (procentvis ændring)

:)


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. juni 2013 af PeterValberg

se eventuelt denne tråd [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #7
21. juni 2013 af Lotte_pigen (Slettet)

I er sgu da skønne! Tusind tak for vejledning/hjælp!


Skriv et svar til: Spg. om vækstmodeller

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.