Matematik
Hjælp
23. oktober 2005 af
MissyE (Slettet)
Er der nogen der kan hjælpe med følgende opgave?
Hvilke af disse linier er paralelle/ortogonale?
l: 4x-2y+1=0
m: 3x+y+1=0
n: -4x+3y+1=0
Har isoleret y, og regnet skalarproduktet ud, for at finde ud af om de er ortogonale. Men jeg tvivler lidt på mine egne udregninger, så jeg håber der er nogen der kan hjælpe.. :)
Hvilke af disse linier er paralelle/ortogonale?
l: 4x-2y+1=0
m: 3x+y+1=0
n: -4x+3y+1=0
Har isoleret y, og regnet skalarproduktet ud, for at finde ud af om de er ortogonale. Men jeg tvivler lidt på mine egne udregninger, så jeg håber der er nogen der kan hjælpe.. :)
Svar #1
23. oktober 2005 af Waterhouse (Slettet)
Vi kan finde de tre linjers normalvektorer:
n_l = [4,-2]
n_m = [3,1]
n_n = [-4,3]
To vektorer er vinkelrette, hvis deres skalarprodukt er 0, og parallele hvis deres determinant er 0.
Så vidt jeg lige kan regne ud, er ingen af linjerne hverken ortogonale eller parallele.
n_l = [4,-2]
n_m = [3,1]
n_n = [-4,3]
To vektorer er vinkelrette, hvis deres skalarprodukt er 0, og parallele hvis deres determinant er 0.
Så vidt jeg lige kan regne ud, er ingen af linjerne hverken ortogonale eller parallele.
Svar #2
23. oktober 2005 af MissyE (Slettet)
Har også selv udregnet det, og får samme konklusion, så mon ikke du har ret;) Endelig færdig... tak for hjælpen Waterhouse:)
Skriv et svar til: Hjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
