Kemi

HJÆLP! Reaktionsskema - krystalvand i kobbersulfat!

21. juni 2013 af Chefen9 (Slettet)

Hej!

Jeg har vedhæftet en fil med mine forklaringer og udregninger "so far". Jeg vil sætte stor pris på, hvis en venlig sjæl herinde kunne hjælpe mig. Mit problem består i mine stofmængdeudregninger. Jeg har regnet efter formlen n = m/M, men får vidt forskellige stofmængder på hver sin side af reaktionspilen. Det kan jeg ikke få til at give mening. Kan det skyldes, at de masser, jeg har, er nogle, jeg selv har målt mig frem til? Hvordan skal det gøres, hvis mine udregninger er forkerte - alle rettelser modtages med åbne arme!


Mvh
Rasmus

Vedhæftet fil: Krystalvand.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
21. juni 2013 af Dinskolelærer (Slettet)

Din fejl ligger i din molarmasse for CuSO4 - 5 H20.  Du har beregnet molarmassen som om den det bare er CuSO4 1 H2O.

 

Derfor giver dit sidste eftertjeks-skema ikke mening.


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. juni 2013 af mathon

 

               M(CuSO4•5H2O) = sum({1,1,4,5}*{63.546,32.065,15.999,18.015}) g/mol = 249.628 g/mol


Svar #3
21. juni 2013 af Chefen9 (Slettet)

Ahh, sikke en tanketorsk.. Du skal have stor tak for hjælpen - nu kan jeg endelig komme videre.


Skriv et svar til: HJÆLP! Reaktionsskema - krystalvand i kobbersulfat!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.