Matematik

det haster!! finansiel regning!!

24. juni 2013 af Sonykid (Slettet)

HJÆLP DET HASTER!!!!!! 

skal sende inden iaften klokken 21.00!!! ellers for jeg -3. 

 

Der kan vælges mellem tre forskellige betalingsformer for en vare.
. A)  kontant betaling på 1000 kr.
. B)  betaling i 2 rater; 1. rate efter 6 måneder på 400 kr. og 2. rate efter 12 måneder på 700 kr. med en rente på 1% pr. måned
. C)  6 månedlige betalinger á 170 kr. med en rente på 1% pr. måned.
Hvilken betalingsform er den billigste? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. juni 2013 af Andersen11 (Slettet)

Du har selvfølgelig ikke selv forsøgt at regne opgaven?


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. juni 2013 af 123434 (Slettet)

Måske skulle du bruge formlen for annuitet.


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. juni 2013 af Andersen11 (Slettet)

I øvrigt behøver man vel ikke regne særlig meget for at afgøre, at konstant betalingsform er den billigste.

A: udgift 1000 kr

B: udgift 400 kr + 700 kr = 1100 kr

C: udgift 6·170 kr = 1020 kr


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. juni 2013 af 123434 (Slettet)

3# Jeg er ikke særlig god til matematik. Hvad sker der med renten på 1 procent? Selvfølgelig er A'eren den billigste, men vil gerne lige vide, om renterne er medregnet i de 2 andre. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. juni 2013 af Arkimedesanton (Slettet)

 #3 hvorfor finder du udgiften efter 18 måneder i B og udgiften efter 6 måneder i C? 

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. juni 2013 af 123434 (Slettet)

5# b) 12+6=18 c) Her får vi oplyst 6 måneder.


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. juni 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Der er ikke tale om 18 måneder. Der er tale om, at 1. rate falder efter 6 måner (fra start), og at 2. rate falder efter 12 måneder (fra start).

I plan B betales der en rate nummer 1 efter 6 måneder, og en rate nummer 2 efter yderligere 6 måneder, dvs efter i alt 12 måneder. Den samlede udgift er summen af de to rater.

I plan C betales der hver måned i 6 måneder. Den samlede udgift er summen af de 6 månedlige rater.


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. juni 2013 af 123434 (Slettet)

3# C) Har du ikke udeladt renten? 1,01*170*6=1030,2? Det gør selvfølgelig ikke den store forskel. Det er jo stadig A, der er billigst. Ville bare lige høre om, man kan gøre, som jeg har gjort.


Brugbart svar (0)

Svar #9
25. juni 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Jeg ved ikke, hvor dit udtryk kommer fra. Renterne er inkluderet i raterne, ellers giver det ingen mening.


Skriv et svar til: det haster!! finansiel regning!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.