Studievejledning

Undlade at låse mit gennemsnit?

25. juni 2013 af hamderduden (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,

Jeg skriver fordi jeg er ved at færdiggøre HF på Holstebro Gym, og på nuværende tidspunkt har et karaktergennemsnit (inklusiv A-bonus) på 10,2 .

Jeg mangler én eksamen (Mundtlig Dansk) og er lidt usikker på om jeg bør lade være med at aflægge den, for at kunne garantere, at jeg kan blive optaget på Medicin på KU.

Såfremt jeg får 12 i Dansk A = Gennemsnit på 10.5 (Kvikbonus: 11,3)
Såfremt jeg får 10 i Dansk A = Gennemsnit på 10.3 (Kvikbonus: 11,1)
Såfremt jeg får 7 i Dansk A = Gennemsnit på 10.1 (Kvikbonus: 10,9)

I 2012 har Kvote 1 adgangskvotienten for Medicin på KU netop 10,9

Med andre ord: Hvis jeg høster et 7-tal i min sidste eksamen (i morgen) så står jeg og danser på linjen om at kunne være garanteret at blive optaget, da man aldrig ved om kvotienterne stiger eller ej. 

.. Man siger jo populært, at HVIS adgangskvotienten stiger, så er det med blot 0.1 , da den i forvejen er så høj og 'presset' at alt andet ville være usandsynligt. 

 

Bør jeg lade være med at tage til eksamen?


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. juni 2013 af NordiskSprogLitteraturStuderende (Slettet)

Nej. Gå til eksamen.


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. juni 2013 af Andersen11 (Slettet)

Det giver da ingen mening. Hvis du ikke går til eksamen, har du enten ingen eksamen, eller et endnu lavere snit, end hvis du op og får 7.


Svar #3
25. juni 2013 af hamderduden (Slettet)

Andersen11, du er tydeligvis ikke vidende om mulighederne om at udskyde fastlåsningen er ens snit. Shhh... 


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. juni 2013 af Dulugtergrimt (Slettet)

Gider du da tale pænt? Andersen er, så vidt jeg forstår, ganske velvidende. Hvad gør du, hvis snittet stiger endnu mere næste år? Vil du lade dit bevis være åbent indtil der står lutter 12-taller for at "garantere" et optag?


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. juni 2013 af JEEJ2008 (Slettet)

tager du din HF som 2-årigt eller som enkeltfag?


Svar #6
25. juni 2013 af hamderduden (Slettet)

Slettet

Brugbart svar (0)

Svar #7
25. juni 2013 af Dulugtergrimt (Slettet)

Fin attitude til en (måske, lad os nu lige se først :)) kommende læge. Den attitude skal du arbejde på... Pak "Jeg er bedre end dig" væk, for dén kommer du ingen vegne med, SÅFREMT du får foden inden for på studiet.


Svar #8
25. juni 2013 af hamderduden (Slettet)

MIn hf er 2årig


Brugbart svar (0)

Svar #9
25. juni 2013 af Jerslev (Slettet)

#8: Hvis du ikke går til eksamen bliver den treårig. Så kan du ikke søge ind i år.


Svar #10
26. juni 2013 af hamderduden (Slettet)

Jerslev, jeg har alligevel tænkt mig at  bruge næste år på GSK.


Brugbart svar (0)

Svar #11
26. juni 2013 af Jerslev (Slettet)

Mig bekendt kan du kun tage gsk, såfremt du har en afsluttet ungdomsuddannelse.

Brugbart svar (0)

Svar #12
26. juni 2013 af Cerebrum (Slettet)

Det er ganske rigtigt Jerslev.Adgangskavene for GSK er at man skal have afsluttet sin gymnasieuddannelse. Så hamderduden du kan ikke lade din Hf være ulukket og supplere GSK.


Brugbart svar (0)

Svar #13
26. juni 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Du har da sikkert ret i, at jeg ikke er inde i alle de strategiske spidsfindigheder, man kan benytte sig af for at manipulere sit eksamensresultat hen i den bedst tænkelige retning. Mit svar i #2 var baseeret på den (åbenbart forkerte) antagelse, at du var lige ved at være færdig med den gymnasiale udd., og nu ville søge ind ved den næste uddannelse.

Jeg forstår dog ikke fordelen ved en 2-årig HF, hvis den så bagefter skal lappes sammen med 1 år på GSK (jvf. #8, #10).


Skriv et svar til: Undlade at låse mit gennemsnit?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.