Matematik

Matematisk afstand/norm

26. juni 2013 af DelFerro (Slettet)

Hvad er forskellen mellem |·| og ||·|| ? Hvornår kan jeg bruge en af dem? Nogle af mine bøger vælger begge dele, så er jeg i tvivl om deres begreb.


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. juni 2013 af Andersen11 (Slettet)

Notationen ||·|| benyttes for normen i et vektorrum. Den Euklidiske norm i Rn inducerer den sædvanlige afstandsmetrik |·| i Rn organiseret som et metrisk rum.


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. juni 2013 af ultramaniac (Slettet)

#1 Hvad betyder "Rn organiseret som et metrisk rum"?

... Generelt gælder at hvis (V,||·||) normeret vektorrum, så er (V,d) et metrisk rum med d(x,y):=||x-y||, hvor d kaldes den af ||·|| inducerede metrik.

#0 Notationen |·| bruges blot som en kort skrivemåde for den Euklidiske norm på Rn


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. juni 2013 af peter lind

Det betyder der er indført en afstandsfunktion kaldet norm. Der er forskellige betingelser for at man kan tale om en afstandsfunktion. Der skal gælde

afst(a,a) =0

afst(a,b)≥ 0

afst(a,c) ≤ afst(a,b)+afst(b,c)  trekantsuligheden

eksempler på afstandsfunktioner udover den euklidiske norm(afstand)

||x-y|| = |x1-y1|+ |x2-y2|+ .... |xn-yn|

||x-y|| =maks{ |x1-y1|, |x2-y2|, .... |xn-yn| }


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. juni 2013 af ultramaniac (Slettet)

#3 ?? Læser du kun første linie i et spørgsmål ?? SIGH

Hvis du genlæser #2 kan du måske(?) se at jeg er bekendt med forskellen mellem normerede vektorrum og metriske rum! Mit spørgsmål går til #1 med hvad han mener med "Rn organiseret som et metrisk rum"?

... AFAIK er det nok at skrive "Den Euklidiske norm i Rn inducerer den sædvanlige(red. Euklidiske) afstandsmetrik |·| i Rn"


Brugbart svar (1)

Svar #5
27. juni 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Så kan man jo netop betragte (Rn,d) som Rn organiseret som et metrisk rum. Det er vel ikke noget at blive "ultramaniac" over (i #4)? Jeg forsøgte blot at besvare trådstarters spørgsmål, og det så ud til, at det blev forstået.


Skriv et svar til: Matematisk afstand/norm

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.