Kemi

Elektrolyse

26. juni 2013 af nejmenmenmen (Slettet) - Niveau: 9. klasse
Jeg har hørt, at man ikke kan lave elektrolyse af helt rent vand. Hvorfor ikke? Tak på forhånd! :D

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. juni 2013 af JG0005 (Slettet)

Fordi vandet skal være elektrisk ledende.. 


Svar #2
27. juni 2013 af nejmenmenmen (Slettet)

Kan du være lidt mere præcis. Altså kan du ikke forklar lidt. :) forstår det ikke! :D

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. juni 2013 af mathon

 

I rent vand foreligger

                                                     2 H2O (l)   <--->   H3O+ (aq)   +   OH- (aq)

   hvor ligevægts"brøken"
   i den heterogene ligevægt
   giver
                                                    [H3O+ (aq)] • [OH- (aq)] = Kw = 10-14 M2         

   hvor
                                                    [H3O+ (aq)] = [OH- (aq)] = 10-7

   dvs
                   ionkoncentrationer på én ti millontedel mol pr. liter opløsning. Selv om der over elektroderne
                   pålægges en spænding, bliver strømstyrken gennem det rene vand umådeligt lille.
                   Der skal meget stor spænding til at opnå en rimelig strømstyrke. Så høj spænding er ikke
                   tilladt i et undervisningslaboratorium, hvorfor du - med dit måleudstryr - ikke kan påvise
                   nogen nævneværdig ledningsevne i rent vand.
               


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. juni 2013 af LubDub (Slettet)

 dette gælder ved 25 oC, da Kw = Kv er temperaturafhængig


Skriv et svar til: Elektrolyse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.