Matematik

differentiallininger

29. juni 2013 af Linnese (Slettet)

Jeg har lidt svært ved at formulere mit spørgsmål, men jeg skal prøve. Hvad er en differentiallining? Spørgsmålet et ikke ment som i, at det er en ligning, hvor en funktion og dens afledede indgår osv. Det er mere ment som, er det en model? Et værktøj? Eller en matematisk operator?

Jeg håber, at mit spørgsmål er til at forstå, mange tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. juni 2013 af mathon

  

                     Ofte er det en model.


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. juni 2013 af 123434 (Slettet)

F.eks. 

f'(x)=2f(x)

y'=2y

dy/dx=2y

f'(x)=f(x)-6

er eksempler for på differentialligninger.


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. juni 2013 af 123434 (Slettet)

f'(x)=2f(x)

f(x)=2 eller 2f?

Er det korrekt? Er vildt dårlig til at integrere. 


Brugbart svar (1)

Svar #4
30. juni 2013 af SuneChr

Differentialligninger beskriver, i matematiske termer, hvordan dynamiske systemer opfører sig på meget lille skala.


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. juni 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Nej, det er ikke korrekt. Der skal ikke integreres. der er tale om en differentialligning

y' = 2y

der har den generelle løsning

y(x) = c·e2x , 

hvor c er en konstant.


Svar #6
30. juni 2013 af Linnese (Slettet)

Mange tak!


Skriv et svar til: differentiallininger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.