Biologi

Sukrose - alm. sukker

30. juni 2013 af juliefeldborg - Niveau: 10. klasse

Jeg er igang med en opgave om sukrose, også kendt som almindeligt sukker. Jeg skal i min opgave finde ud af hvad sukrose kan bindes til, så det ikke optages i kroppen. ???

Jeg håber virkelig i vil hjælpe mig, da det vil betyde meget!!! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. juni 2013 af 123434

Sukerose:fruktose og glykose blandet sammen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. juli 2013 af Casabon

Dit spørgsmål er lidt forvirrende, eftersom sukrose slet ikke kan optages i tarmen. Det bliver nedbrudt til sine bestanddele - fruktose og glukose - ved hydrolyse af enzymet sucrase. Selve bindingen som brydes kaldes en glukosidbinding.


Svar #3
30. juli 2013 af juliefeldborg

Tak for svarene! :) Skal lave et slags projekt. Hvor min gruppe har valgt at prøve på at lave en drik eller lignende der gør at folk som ikke må spise det kan spise det alligevel! :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. juli 2013 af volcom1

Problemet er at ved intagelse af sukrose vil det på vejen gennem kroppen blive omdannet til netop fruktose og glukose. Som jeg forstår det skal i lave en drik indeholdende komponenter som forhindre denne omdannelse og dermed sikre at sukrosen bliver udskildt igen. I kan enten tilsætte en form for enzym til drikke som forhindre aktiviteten af sucrasen, i kan også binde sukrosen til et andet stof som ikke optages i kroppen, her skal i bare finde noget som ikke optages af mennesker og som ikke er skadeligt. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. juli 2013 af Andersen11 (Slettet)

Man må her håbe, at læreren, der overser og vejleder denne opgave, har det fornødne overblik.

(Man kan næsten se nyhedsoverskrifterne: biologiforsøg med læskedrikke sender skoleklasse til udpumpning i sommervarmen).


Skriv et svar til: Sukrose - alm. sukker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.