Matematik

Øver lidt matematik inden skolestart-trigonometri og ligninger.

06. juli 2013 af 123434 (Slettet)

x^2+5x-6=0 d=5^2-4*1*-6=49  x=-5+/-√49 / 2   x=1 V x=-6? Om en vinkel v vides sin v=60 find de 2 vinkler i intervallet (0* til 180*). vinkel to decimaler.  Sin-1 (0,6)=36, 87 og 143,13. En vinkel til cos=0,34. bestem med 2 decimaler den vinkel, der passer ind i ligningen. cos-1  (0,34)=70, 12.  Er det korrekt? Tak på forhånd.


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. juli 2013 af mette48 (Slettet)

d=5^2-4*1*-6=49 du mangler parentesen om -6

x=-5+/-√49 / 2 her mangler du parentes om tælleren i brøken x=(-5+/-√49) / 2

Ved ligninger kan du selv kontrolere om dit facit er rigtigt ved at sætte det ind i den oprindelige ligning og se om højre side og venstre side giver samme resultat

--------------------------

Om en vinkel v vides sin v=60

sin v kan aldrig blive større end 1, så der må være en skrivefejl i din opgavetekst.

 

Hvis der skulle have stået sin v = 0,60 passer dine vinkler

-------------------------

cos v = 0,34 den angivne vinkel passer, men du bør have endnu en vinkel

-------------------------------------------------------------------------

Du bør være meget mere omhyggelig med at skrive opgaverne helt rigtigt. "Småting" som manglende parenteser trækker ned til eksamen selv om facit er rigtigt.


Svar #2
06. juli 2013 af 123434 (Slettet)

Med hensyn til ligningen, har jeg tjekket om resultatet er korrekt ved at indsæte fundne værdier af x. Den går op. Undskyld mente sin(v)=0,6. Løsningen til denne fandt jeg som 36,87 og 143,13. Cos v=0,34 får 70, 12 og 109,80. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. juli 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man kan også let faktorisere 2.-gradspolynomiet:

x2 + 5x -6 = 0 ⇔

(x-1)(x+6) = 0 

hvoraf man aflæser rødderne

x = 1 ∨ x = -6

Svaret for opgaven med cos er ikke korrekt

cos(v) = 0,34 ⇒ 70,123º ∨ v = -70,123º ≡ 289,877º 

Hvis vinklerne ikke angives i radianer, skal der anføres gradtegnet º .


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. juli 2013 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. juli 2013 af mathon

vedrørende
                     x2 + 5x + (-6) = 0


Skriv et svar til: Øver lidt matematik inden skolestart-trigonometri og ligninger.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.