Matematik

Propotionalitet

09. juli 2013 af Khan123 (Slettet) - Niveau: A-niveau
Hej alle sammen

Jeg har lidt problemer med en opgave i matematik, håbede på I ville hjælpe mig :)

På en fabrik kan hver af de ansatte producere 2 varer i timen.
Bestem sammenhængen mellem antallet af ansatte n og antallet af timer t hver ansat skal arbejde pr. uge, n °ar det oplyses at fabrikken hver uge skal producere netop 40.000 varer.
Afgør om n og t er proportionale eller omvendt proportionale, og bestem proportionalitetsfaktoren

Tusind tak på forhånd :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. juli 2013 af Eksperimentalfysikeren

Hvis a og b er proportionale, findes der et tal k≠0, så a = k b.

Hvis a og b er omvendt proportionale, findes der et tal k≠0, så a b = k.

Prøv at opstille et udtryk for, hvor mange varer n ansatte, der arbejer t timer om ugen, kan producere og sæt det lig med de 40.000. Sammenlign udtrykket med de to definitioner, så skulle du have resultatet.

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. juli 2013 af mathon

n er antal ansatte
t er antal arbejdstimer pr. uge

              n • 2 • t = 40000

              n • t = 20000                 hvorfor n og t er omvendt proportionale
                                                   med proportionalitetsfaktoren 20000


Skriv et svar til: Propotionalitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.