Matematik

Lidt blandede øvelser

10. juli 2013 af 123434 (Slettet)

1) x^2-6x-7=x^2-7x-x-7=x(x-7)-1(x-7)=(x-7)(x+1)  2) 3=10^x  x=log(3)/log(10) x=0,47. Har fundet resultatet ved hjælp af logaritme, har jeg udeladt nogle specielle tegn, som jeg skulle have inkluderet? 3) 1,8=10^x-3   log(1,8)=(x-3)*log(10) (x-3)=log(1,8)/log(10)+3=3,26  4) Hvilke tal opfylder ligningen (x+2)(x-3)=0  X=2 V X=3


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. juli 2013 af peter lind

1) Du laver flere fortegnsfejl undervejs som tilsammen modvirker hinanden så du får det rigtige resultat. eg skriver her det rigtige med fed, der hvor dine fejl er

x2-6x-7=x2-7x  x-7=x(x-7)  +  1(x-7)=(x-7)(x+1)

Brug hellere metoden med at finde rødderne i polynomiet.

2. Lad være med at skrive 2 udtryk så tæt på hinanden så man læser det som at de skal ganges sammen. log(10)=1 som du umiddelbart kan erstatte den med. Dit opslag er lovlig unøjagtig men ellers OK

3. Du må mene 1,8 = 10x-3 og ikke 1,8 = 10x-3 som du skriver. Ellers passer det følgende ikke.

Igen pas på med at anbringe udtryk for tæt på hinanden. Du har sprunget en mellemregning over. x-3 = log(1,8) ikke log(1,8)-3

4. x=-2 ∨ x=3


Skriv et svar til: Lidt blandede øvelser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.