Matematik
Korrektion
Kan nogen bekræfte om jeg har vist det korrekt nedenfor, hvor jeg ønsker at "vise" F''(t)?

Svar #1
15. juli 2013 af Andersen11 (Slettet)
Funktionen f er en skalarfunktion med argumenter i Rk :
f: Rk |--> R
Funktionen γ er en vektorfunktion
γ: R |--> Rk .
Vi kan derfor skrive
F(t) = f(γ(t)) = f(γ1(t),...,γk(t))
Dermed er
F '(t) = (∂f/∂x1)·dγ1/dt + ... + (∂f/∂xk)·dγk/dt = (∂f/∂x1)·Δx1 + ... + (∂f/∂xk)·Δxk
= ∇f(γ(t)) • Δx
Vi har så
F ''(t) = [ ∂2f/∂x1∂x1·Δx1 + ... + ∂2f/∂x1∂xk·Δxk ]·Δx1 +
... +
[ ∂2f/∂xk∂x1·Δx1 + ... + ∂2f/∂xk∂xk·Δxk ]·Δxk
= ΔxT • [ ∂2f/∂xi∂xj(γ(t)) ] • Δx
Svar #2
15. juli 2013 af DelFerro (Slettet)
#1
Mange tak for din tid. Vil det ikke have stået:
ΔxT • [i,j=1∑k ∂2f/∂xj∂xi(γ(t)) ] • Δx?
Jeg har længe undret mig over hvad forskellen mellem ∂ og d.
Svar #3
15. juli 2013 af Andersen11 (Slettet)
#2
Med [ ∂2f/∂xi∂xj(γ(t)) ] mente jeg en k×k matrix, hvis komponenter er tallene ∂2f/∂xi∂xj(γ(t)) , i = 1,...,k ; j = 1,...,k .
Man benytter betegnelsen ∂f/∂xi for de partielle afledede af en funktion af flere variable f(x1,...,xk) . Hvis funktionen f er en funktion af en enkelt variabel f(x), kan man også benytte notationen med de hårde d'er:
∂f/∂x = df/dx .
Skriv et svar til: Korrektion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
