Matematik

Liste=funktion? - Ti-InterActive

23. juli 2013 af Gune (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej!

Jeg har et problem med at få TI-InterActive til at udregne variablen i en funktion, når den bliver sat lig med en liste.

Min funktion er defineret som r(x), og min liste er L2.

Jeg ved det kan lade sig gøre, men jeg kan ikke huske hvordan. Resultatet skulle meget gerne komme som en ny liste

 

Nogen der kan fortælle mig hvordan jeg skal bære mig ad med at få min udregning til at virke?

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. juli 2013 af mathon

                                        Define r(x) = .......

                                        Define L1 = {..,..,..,....}

til  beregning af L2
                                        r(L1)


Svar #2
23. juli 2013 af Gune (Slettet)

Hejsa!

Mit originale spørgsmål var måske lidt svagt defineret;

Jeg har allerede en defineret L2, og en defineret r(x). mit problem er, at jeg skal finde hvad x er i funktionen, når r(x)=L2, for alle værdier af L2, hvilket gerne skulle give en ny liste hvori alle de fundne værdier af x skal stå.

Det svar du giver, vil give mig hvad r(x) er, når x=L2, hvilket ikke er det jeg skal bruge.


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. juli 2013 af mathon

                            L1 = r-1(L2)                    hvor du skal kende inversfunktionens forskrift


Skriv et svar til: Liste=funktion? - Ti-InterActive

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.