Kemi

pH - Citrat opløsning

23. juli 2013 af matiena (Slettet) - Niveau: A-niveau

http://uvm.dk/Uddannelser-og-dagtilbud/Gymnasiale-uddannelser/Proever-og-eksamen/Skriftlige-opgavesaet/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF11/110518_kemiA.ashx

 

Nogen der kan hjælpe med opgave 3b ??


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. juli 2013 af mathon

I forbindelse med undersøgelsen har man brug for en opløsning A, som inde-

holder citrat, C6H5O73-. Opløsningens temperatur er 25ºC, og stofmængde-

koncentrationen af citrat er 0,200 M.
Citrat optræder som en monohydron base med pKb= 7,60 ved 25oC.

b)

Beregn pH i opløsning A.

           pOH = (1/2)·(pKb - log(cb)) = (1/2)·(7,60 - log(0,200)) = 4,15

           pH = 14 – pOH = 14 – 4,15 = 9,85


Skriv et svar til: pH - Citrat opløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.