Matematik

tangenthældning

29. juli 2013 af DiMadria22 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg er gået lidt i stå med en enkelt opgave, så kunne være rart hvis nogle kunne hjælpe.

 

Jeg skal forklare med tegninger og ord hvordan man bestemmer en tangenthældning, og redegør for hvordan den hænger sammen med differentialkvotient. Også skal jeg redegøre udtrykket:

?h/y=f(x_0+h)-f(x_0 )/h→f^' (x_0 )  for h→0

 

På forhånd tak.


Svar #1
29. juli 2013 af DiMadria22 (Slettet)

Der skulle stå deltaY ved spørgsmålstegnet :)


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. juli 2013 af mathon

                                Δf(h)
                limes      ------- = f '(xo)
                h→0            h

som er hældningskoefficienten for sekantens grænselinje - som er tangenten - for h→0

tegn og beregn med etsempel:
   f.eks. f(x) = ax2


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. juli 2013 af mathon

etsempel → et eksempel


Brugbart svar (1)

Svar #4
29. juli 2013 af mette48 (Slettet)

Tegn en ret linie i et koordinatsystem, Vis hvordan hældningen for linien kan aflæses.

Tegn en anden linie i et koordinatsystem. Kald 2 af punkterne på linien (x1,y1) og (x2,y2) vis ved hjælp at ensvinklede trekanter hvordan hældningen beregnes (y2-y1)/(x2-x1)

Tegn en tilfældig ikke retlinet graf, vælg et punkt (x,y)=(x,f(x)) og indtegn en sekant til grafen.

Kand sekantens skæringer for ((x-h), f(x+h)) og ((x+h), f(x-h))

angiv hældningen for sekanten ud fra disse punkter (indsæt dem evt i udtrykket ovenfor og reducer)

Lad h gå mod 0

Forklar hvordan denne overgang svarer til differentialkvotients.


Skriv et svar til: tangenthældning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.