Kemi
PH og pOH
24. oktober 2005 af
onsunshine (Slettet)
Beregn først pOH og derefter pH for følgende opløsninger:
0.050 M NaOH.
Skal jeg opskive en reaktionsskema for at udregne denne opgave?
NaOH --> Na+ + OH-
hvis det er sådan jeg skal starte, hvordan kan jeg så komme videre?
0.050 M NaOH.
Skal jeg opskive en reaktionsskema for at udregne denne opgave?
NaOH --> Na+ + OH-
hvis det er sådan jeg skal starte, hvordan kan jeg så komme videre?
Svar #3
24. oktober 2005 af onsunshine (Slettet)
Du mener: -log(0.05 M) = 0.30
pOH = 0.30
14 - 0.30 = 13.6
pH = 13.6
Er det sådan ?
pOH = 0.30
14 - 0.30 = 13.6
pH = 13.6
Er det sådan ?
Svar #5
24. oktober 2005 af onsunshine (Slettet)
nej, ups.. det er 1.3 og 12.7 i stedet for.
Så skal jeg også beregne det for 0.20 M Ca(OH)2
Der skal jeg vel bare gøre på samme måde...? Altså:
-log(0.20) = 0.7
pOH = 0.7
14 - 0.7 = 13.3
PH = 13.3
Hvis det er rigtigt, hvad skal enheden så være for PH og pOH ?
molær? altså mol/l ? begge steder ?
Så skal jeg også beregne det for 0.20 M Ca(OH)2
Der skal jeg vel bare gøre på samme måde...? Altså:
-log(0.20) = 0.7
pOH = 0.7
14 - 0.7 = 13.3
PH = 13.3
Hvis det er rigtigt, hvad skal enheden så være for PH og pOH ?
molær? altså mol/l ? begge steder ?
Svar #7
25. oktober 2005 af frodo (Slettet)
her har du jo dobbelt så stor koncentration af OH-, når den Ca(OH)2 opløses i vand. derfor:
pOH=-log(2*cb/M), hvor cb=koncentratinen af basen
pH og pOH har ingen enhed, og formelt skriver man som jeg lige har gjort, da det kun er talværdien man logaritmerer, og ikke enheden
pOH=-log(2*cb/M), hvor cb=koncentratinen af basen
pH og pOH har ingen enhed, og formelt skriver man som jeg lige har gjort, da det kun er talværdien man logaritmerer, og ikke enheden
Skriv et svar til: PH og pOH
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
