Kemi

Redoxreaktion

05. august 2013 af One_Smash (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg skal afstemme følgende redoxreaktion i et eksamensspørgsmål til i morgen.. Og jeg føler mig slet ikke sikkert i det :(

Fe2+ + O2 → FeO(OH)

Reaktionen sker i et basisk miljø.

Først finder jeg OT for de forskellige atomer

Venstre side:

OT for Fe2+ = +2

OT for O2 = 2·0

Højre side:

OT for H = +1

OT for O = 2·(-2)

OT for Fe = +3

 

Vi gennemgik reaktionen i timen og de korrekte koefficienter ser reaktionen indtil videre sådan ud:

4Fe2+ + O2 → 4FeO(OH)

 

Er der en, der kan forklare mig... Hvorfor 4? .. Og hvorfor ingen koefficient foran dioxygen?

 

Det er vist dette trin i afstemningen, der gør, at jeg ikke helt kan sætte mig ind i hvorfor man gør som man gør i de næste par trin.

 

På forhånd tak.

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. august 2013 af LubDub (Slettet)

se

 

Vedhæftet fil:redox_reaktion_03.doc

Skriv et svar til: Redoxreaktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.