Matematik

eksamensspørgsmål gsk MAT A

06. august 2013 af PELLLE (Slettet) - Niveau: A-niveau

Håber der er nogle der kan hjælpe mig med nogle af mine eksamensspøgsmål

Differentialegning.

delsprøgsmål: gør rede for tangentens ligning og begrebet approksimerede førstegradspolynomium. 

Går udfra at jeg hernunder skal udlede tangentens ligning med et bevis, men hvad menes der med "approksimerede førstegradspolynomium" ?? er det ikke det samme ?

Eksponentielle funktioner: 

Gør rede for udvalgte dele af emnet "eksponentielle funk. 

Del spørgsmål: redegør for differentialligningen for eksponentiel vækst. 

Hvad er vigtigt at bevise her ???? 

skal man starte med at fortæller hvornår den eksponentielle funktion er voksende aftagende osv og så lave et bevis for bestemmelsen af a og b for forskriften y=b*ax?. Herefter komme ind på eksponentiel vækst med et bevis for y'=k*y ???

- Hvad med et bevis for fordobling og halveringskonstanten ? 
- Hvad er generelt vigtigst at have med i gennemgangen ?

Lineære funktioner og polunomier.

Gør rede for udvalgte dele af emnet

Delspørgsmål: Gør rede for at hvis f(x)=ax2+bx+c så er f(x)=2ax+b

hvad skal man her ???

- Skal jeg lave bevis for a og b i f(x)=ax+b?
- Skal jeg komme ind på 2.grads polynomium og betydningen af a,b,c og d. Herunder hvis d>0, hvis d=0 og hvis d<0 ?? hermed lave beviset for andengradsligningen: ax2+bx+c ??? 

Håber nogle vil tage sig tid til at hjælpe mig :)

 

 

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. august 2013 af mathon

Eksponentielle funktioner: 
 

Vedhæftet fil:EKSPONENTIEL FUNKTION.doc

Brugbart svar (0)

Svar #2
06. august 2013 af mathon

Delspørgsmål: Gør rede for at hvis f(x) = ax2+bx+c så er f(x)=2ax+b

rettes til

Delspørgsmål: Gør rede for at hvis f(x) = ax2+bx+c så er f '(x) = 2ax+b


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. august 2013 af mathon

"approksimerede førstegradspolynomium"
          Taylors formel


Svar #4
06. august 2013 af PELLLE (Slettet)

tak :)
mht til delspørgsmål: Gør rede for at hvis f(x) = ax2+bx+c så er f '(x) = 2ax+b

ved du så hvad men skal i dette eksamensspørgsmål ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Differentier funktionen f(x) = ax2 + 2bx + c, og vis derved, at den angivne forskrift for f '(x) er korrekt.


Svar #6
06. august 2013 af PELLLE (Slettet)

hm. jamen det gør man jo som der står ? det bliver jo til 2ax+b.. der er jo ikke noget af bevise så ?

Hvilke beviser skal man tage med ? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. august 2013 af LubDub (Slettet)

#6

se

 


Svar #8
07. august 2013 af PELLLE (Slettet)

Tak 7#
Men nu bliver jeg mere i tvivl. Det bevis er jo indenfor differentialregning og mit overordnede emne hedder lineære funktioner og polynomier - hvordan hænger det samme ? Hvilke bevise skal ind under dette emne når min delspørgsmål er som der er??

Svar #9
07. august 2013 af PELLLE (Slettet)

Dvs. Kan jeg så først snakke om lineære funktioner - hvordan man beviser a og b i dens forskrift og så lave beviset for andengradsligningen og vise hvordan den bliver til 2ax+b vha tretrinsreglen ?

Eller hvordan ville man bedst kunne stille det op mht beviser?

Brugbart svar (0)

Svar #10
07. august 2013 af LubDub (Slettet)

Ting du kan komme ind på, hvis du snakker om lineære funktioner:

      • Koefficienterne a og b
      • Værdimængde og definitionsmængde
      • Proportionalitet
      • Fremskrivning
      • Forskrift på baggrund af to punkter
      • Differentialkvotient

Ting du kan komme ind på, hvis du snakker om polynomier:

       • Andengradspolynomiet
       • Toppunkt
       • Løsningsformel til andengradsligningen
       • Faktoropløsning / rødder
       • Differentialkvotient
       • Parablen
                  - hvad betyder koefficienterne a, b,c samt diskriminanten d for parablens udseende?
 

 


Svar #11
07. august 2013 af PELLLE (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #12
07. august 2013 af Stats

Beviset igennem tretrinsreglen

1)


Ligningen opstilles.

2)

Vi bestemmer funktionstilvæksten

Vi regner lige lidt videre

Vi ser allerede at c'erne går ud med hinanden.

Vi ganger ind for at ophæve parenteserne.

Vi ser at der er meget der går ud med hinanden.

3) Nu bestemmer vi differenskvotienten. Det vil sige, hældningen mellem sekantens punkter (x0,f(x0)) og (x0+Δx,f(x0+Δx))

Vi får nu ligningen til at være

4) Nu bestemmer vi differentialkvotien ved at lade Δx→0

- - -

Mvh Dennis Svensson


Skriv et svar til: eksamensspørgsmål gsk MAT A

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.