Matematik

To vektorer a og b

11. august 2013 af Cerebrum (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej . Jeg har en opgave: I et koordinatsystem er to vektorer a og b bestemt ved a=(5;-10) og b=(6:8). a) bestem koordinatsættet til projektion af a på b.    b) bestem arealet af parallelogrammet udspændt af a og b.  jeg har først beregnet skalarproduktet og længden vektor a. og derefter lagt dem ind i den generelle projektionsformel, hvorved jeg fik koordinatsættet (1,6;-3,2). i opgave b har jeg fundet determinanten som jp er lig arealet af parallellogrammet til 100. er det rigtigt ????


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. august 2013 af SuneChr

Projektionen ab  af ab

bestemmes ved formlen

ab  =  (a • ee  hvor e = b / |b|     Bemærk gangeprikkerne.

Din projektionsvektor er ikke korrekt.   a =  (- 3 ; - 4)

Arealet er korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. august 2013 af mathon

Eller udtrykt med en formel,
som du måske bedre kender,
men som udtrykker nøjagtigt det samme,
som i #1

Vedhæftet fil:vektorprojektion_3.doc

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. august 2013 af mathon

med CASberegning

                                     Define a=[5,-10]
                                     Define b=[6,8]

       beregning af projektionsvektor ab
 

                                                   (dotP(a,b)/dotP(b,b))*b


Skriv et svar til: To vektorer a og b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.