Fysik

Kredsløb - Kirchoff

12. august 2013 af Stats - Niveau: A-niveau

Jeg har følgende opgave, og er præcis sådan som jeg har tegnet det... 100R er 100 ohm og 200R er 200 ohm osv. osv. Vi ser at der er på venstre side 12V og det er jævnstrøm, og på højre side er der 3 volt og det er jævnstrøm. Den cirkulære pil indikere hvad vej strømmen går...

bW2Mg.png
Mit problem her er: Jeg skal regne amperene ud, ved hjælp af kirchoff's 2. lov


Svar #1
12. august 2013 af Stats

Ok, Min lærer har lavet en fejl med de cirkulære pile, så bare ignore disse..

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. august 2013 af hesch (Slettet)

#0:  Jeg ved snart ikke, hvad der er Kirchhoffs 1. og 2. lov, Men hvis man istedet kalder dem Kirchhoffs spændings- og strømlov, bliver det mere forståeligt.   :)

Kald strømmene i venstre og højre maske for Iv og Ih. Du kan så opstille ligningerne ( spændingsloven ):

Venstre maske:

12 - Iv*100 -Iv*300 +Ih*300 = 0       ( Følg venstre cirkulationsvej )

Højre maske:

-3 - Ih*300 + Iv*300 - Ih*200 = 0      ( Følg højre cirkulationsvej )

Find Iv og Ih ud fra de to ligninger med to ubekendte.  Herefter eksemplevis:

Nedadgående strøm gennem 300Ω = Iv - Ih.   Højegående strøm gennem 200Ω = Ih.

Kontroller resultat med Ohms lov og Kirchhoffs strømlov.


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. august 2013 af hesch (Slettet)

#2:   PS:   Jeg mener bestemt ikke, at din lærer har lavet nogen fejl med de korrekt tegnede cirkulationsveje.

Det er nydeligt.


Brugbart svar (1)

Svar #4
12. august 2013 af hesch (Slettet)

#0:  Hvis du skal benytte strømloven, skal du benævne spænding i knudepunktet mellem modstandene: U.

Herefter beregner du U ved:

( 12 - U ) / 100 + ( 3 - U ) / 200 - U/300 = 0

Det finder du jo ikke strømmene af, men spændingen.Du skal herefter beregne strømmene med Ohms lov i de tre modstande.


Svar #5
12. august 2013 af Stats

Hejsa, Tusind tak hesch, du har lige gjordt mig til verdens lykkeligste mand. ;') Nu kan jeg komme videre med opgaven.

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. august 2013 af hesch (Slettet)

Velbekomme, men:

Den der staver "d" i "gjort", han skal have halen smurt.  :)    Anno 1961.


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. august 2013 af hesch (Slettet)

#0:  Jeg har for god ordens skyld googlet 1. og 2. lov og finder heraf, at Kirchhoffs 2. lov er spændingsloven ( maskeligninger ).

Den rigtige løsning, iflg. #0, er der givet en løsning på i #2.


Skriv et svar til: Kredsløb - Kirchoff

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.