Matematik

TI-89 og @n8

13. august 2013 af Cerebrum (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. Jeg har en TI-89. Sommetider opstår der funktioner som indeholder sinus, hvor jeg skal differentiere og derefter at solve f '(x)=0. i resultatet af mine x'er, får jeg hver gang en @n10, som jeg ikke rigtig ved hvad er og hvordan jeg kan mskrive det til et tal? nogen kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. august 2013 af SuneChr

Jeg kender ikke TI-89 ,  men kan forestille mig, at displayet viser eksponentiel notation:

4,4570231 E7  betyder   4,4570231·107  =  44570231

4,4570231 E-7  betyder   4,4570231·10-7  =  0,00000044570231


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

En størrelse af formen @n10 eller lignende betyder vist en arbitrær heltalskonstant. De forekommer typisk ved løsningen af trigonometriske ligninger, hvor der er uendeligt mange diskrete løsninger. For eksempel har ligningen

sin(x) = 1

de uendeligt mange løsninger

x = (π/2) + p·2π , p ∈ Z .

Man får samtlige løsninger til den oprindelige ligning ved at lade p gennemløbe mængden Z af de hele tal. Det er denne notation, der udtrykkes på lommeregneren ved den arbitrære konstant @n10 , der kan antage alle heltalsværdier.


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. august 2013 af mathon

løsninger til funktionen:

                sin(x) = a      -1 ≤ a ≤ 1
                sin(x) = sin(xo + p•2π) = a       p ∈ Z

                solve(sin(x=a,x)            som TI-89 i displayet noterer

på formen
                      xo + @n1*2π   hvor @n1 er heltallig     n8 er blot nummeret på den aktuelle heltallige konstant

det kaldes
                    restklasser modulo 2π
 

                               


Svar #4
13. august 2013 af Cerebrum (Slettet)

tusinde tak for jeres brugbart svar. Så jeg lige forstår de korrekt. Jeg sider med en funktion f(x)=2*sin(0,05*pi*x-0,5*pi)+2 hvor jeg skal tenge grafen i intervallet (0;40). jeg skal bestemme bicepsmusklens maksimale tværsnitsareal. det finder jeg ved at differentiere f og løse ligning f '(x)=0. x finder jeg til x=20*@n10. Her står jeg af;/. kan huske min læresagdeat man skal prøe  sig frem. Hvad skal jeg prøve mig frem til ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du skal jo så finde en værdi af heltallet @n20 , så at     20·"@n20"  ligger i definitionsintervallet [0;40] (overvej, om endepunkterne skal medregnes).

Opgaven er vist en tidligere eksamensopgave. Det kunne være en fordel at henvise til opgaven i opgavesamlingerne på www.uvm.dk .


Svar #6
13. august 2013 af Cerebrum (Slettet)

er det ved at prøve sig frem med 1 2 3 op til 40 ? Jeg fatter det virkelig ikke ;/


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Hvis man udelukker intervallets endepunkter, er det jo kun værdien @n20 = 1 , for hvilken 20·"@n20" ligger i intervallet ]0;40[ .


Skriv et svar til: TI-89 og @n8

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.