Kemi

Syre-base

13. august 2013 af inddd (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg vil gerne have afklaret noget.

Hvis man kender koncentrationen af (H3O+) og derudover kender pH-værdien hvordan fidner man så (OH-) i opløsningen?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. august 2013 af LubDub (Slettet)

25 oC:

         pOH = pKs - pH = 14 - pH

         [OH- ] = 10-pOH


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. august 2013 af KimT.T. (Slettet)

Rettelse til #1:

                         pH + pOH = pKv
Ved 25 ºC:
                         pKv = 14,00 

En hurtigere måde at besvare spørgsmålet i #0 ville desuden være at tage udgangspunkt i følgende

                         [H3O+] · [OH-] = 1,0 · 10-14 M2   (25 ºC)
hvoraf:
                         [OH-] = (1,0 · 10-14 M2) / [H3O+]   

pH-værdien er ikke nødvendig at inddrage. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. august 2013 af LubDub (Slettet)

#1

25 oC:

         pOH = pKv - pH = 14 - pH

         [OH- ] = 10-pOH


Skriv et svar til: Syre-base

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.