Matematik

har en procent = et beløb men skal finde beløbet ud af fra en anden procent sats

14. august 2013 af ak2911 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej 

jeg sidder med en teoretisk procent opgave

 

der er en mand som betaler 5000 kr. og hans andel er 23,9 % og skal jeg finde beløbet på 31,9 %.og 44,3 %

hvordan gør jeg det jeg har prøvet alt muligt mærkeligt. så please hjælp.

 

Med venlig hilsen 

 

Ak2911


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. august 2013 af peter lind

Kald den total sum for A. Du får så at vide at 23,9% af dette er 5000 kr. Hvad er så A ? kortere mateematisk skrevet A*0,239 = 5000 kr


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. august 2013 af 123434 (Slettet)

100%=(5000/23,9)*100


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. august 2013 af mette48 (Slettet)

procent = et beløb men skal finde

bukendt beløb * % /100 =hans beløb

det ukendte beløb kaldes x

x*23,9/100=5000         løs ligningen


Skriv et svar til: har en procent = et beløb men skal finde beløbet ud af fra en anden procent sats

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.