Matematik

Integral

15. august 2013 af Miebendixh (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg er stødt på denne opgave, men er ikke helt sikker på regneregler.

Jeg skal finde stamfunktionen til 1/2√x.

Kvadratroden af x må jo vær x^0,5. Og da der står et to tal skal x^0,5 ganges med to og giver: 1/2x^0,5...

Er dette rigtigt? Hvis ikke håber jeg at i vil hjælpe mig med at beskrive fremgangsmåden, samt hvilken regel jeg skal bruge for at finde stamfunktionen.

 

Med venlig hilsen

Den fortabte


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. august 2013 af mathon

             ∫1/(2√(x)) dx = (1/2) • ∫x-(1/2) dx = (1/2) • (2 • x1/2) + k = √(x) + k


Svar #2
15. august 2013 af Miebendixh (Slettet)

Tusinde tak. Jeg troede, at man skal gange x^0,5 med 2. Men nu har jeg forstået det.


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Start med at gøre det klart, om der menes

eller


Skriv et svar til: Integral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.