Kemi
styrkekonstant for aspirin
25. oktober 2005 af
Atky (Slettet)
aspirin er en svag syre hvis molekyleformel er: C9H8O4. en vandig opløsning af aspirin dannes ved at afveje 3,6g aspirin i 1L målekolbe der efterfyldes med demineraliseret vand til opløsningens volumen er præcis 1L. pH for denne opløsning=2,6.
beregn K(a) dvs. styrkekonstanten for aspirin hvordan skal jeg bære mig ad med dette er nået så langt:
[H3O+]=10^(-2,6)=0,0025M
C9H8O4->C9H7O4-+H3O+
start
? -> 0M 0M
ved ligevægt:
? -> 0,00251M 0,00251M
som i kan se er jeg ikke kommet længere, jeg formoder jeg skal finde koncentration af C9H8O4 men hvordan? og hvad skal jeg gøre derefter for at finde K(a).
beregn K(a) dvs. styrkekonstanten for aspirin hvordan skal jeg bære mig ad med dette er nået så langt:
[H3O+]=10^(-2,6)=0,0025M
C9H8O4->C9H7O4-+H3O+
start
? -> 0M 0M
ved ligevægt:
? -> 0,00251M 0,00251M
som i kan se er jeg ikke kommet længere, jeg formoder jeg skal finde koncentration af C9H8O4 men hvordan? og hvad skal jeg gøre derefter for at finde K(a).
Svar #1
25. oktober 2005 af Dr. MolBio (Slettet)
prøv at søge på google, syren hedder acetylsalicylsyre (acetylsaclisylicacid)...
Svar #2
25. oktober 2005 af Dr. MolBio (Slettet)
prøv at søge på google, syren hedder acetylsalicylsyre (acetylsaclisylicacid)...
Svar #3
25. oktober 2005 af frodo (Slettet)
#1,2: nej, nej!
Her skal man beregne den, da der står _beregn_ K(a).
start med at opskrive styrkekonstanten symbolsk, anvend da den mængdeberegning, som du er begyndt på.
n(apspirin)=m/M, begge disse er kendte værider
Her skal man beregne den, da der står _beregn_ K(a).
start med at opskrive styrkekonstanten symbolsk, anvend da den mængdeberegning, som du er begyndt på.
n(apspirin)=m/M, begge disse er kendte værider
Skriv et svar til: styrkekonstant for aspirin
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
