Fysik
mekanik
25. oktober 2005 af
katrine01 (Slettet)
Hey, håber nogle kan hjælpe mig med denne opg.
Det elektriske regenerative bremsesystem svigtede, der bremses derfor med de hydrauliske bremser. Nedbremsningen foregår derfor ved hjælp af 24 skivebremser af skål, hver skive har en diameter på 500mm og en tykkelse på 50mm. Stålets densitet er 7,64*10 ^3 kg/m3, og dets specifikke varmekapacitet er 452 J/kg*k. Det antages, at det kun i skiverne, der forekommer en temperaturstigning. Godstogets samlede masse er 2000*10^3
E=C*t*m
T=E/c*m
T=2000*10^3/452*(hvad skal der indsættes herinde)
Hvis altså min fremgangsmetode er rigtigt
Det elektriske regenerative bremsesystem svigtede, der bremses derfor med de hydrauliske bremser. Nedbremsningen foregår derfor ved hjælp af 24 skivebremser af skål, hver skive har en diameter på 500mm og en tykkelse på 50mm. Stålets densitet er 7,64*10 ^3 kg/m3, og dets specifikke varmekapacitet er 452 J/kg*k. Det antages, at det kun i skiverne, der forekommer en temperaturstigning. Godstogets samlede masse er 2000*10^3
E=C*t*m
T=E/c*m
T=2000*10^3/452*(hvad skal der indsættes herinde)
Hvis altså min fremgangsmetode er rigtigt
Svar #1
25. oktober 2005 af katrine01 (Slettet)
ups glemte, at beskrive spm.
1. hvilken temperaturstigning får skiverne ved nedbremsningen til de 90 kh/h
1. hvilken temperaturstigning får skiverne ved nedbremsningen til de 90 kh/h
Svar #2
25. oktober 2005 af | Sveegaard | (Slettet)
Som udgangspunkt skal du bruge energien E(kin)=½ * m *v^2
Vi antager selvfølgelig, at der ikke forsvinder noget energi ;)
Så er E(kin)=E(opvarming ved bremsning)
Ellers ser din fremgangsmåde fornuftig ud
Vi antager selvfølgelig, at der ikke forsvinder noget energi ;)
Så er E(kin)=E(opvarming ved bremsning)
Ellers ser din fremgangsmåde fornuftig ud
Skriv et svar til: mekanik
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
