Matematik

fordoblingskonstanten

18. august 2013 af samsamsamsam (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er ved at øve mig på beviset af fordoblingskonstanten. 
Men der er noget, jeg er i tvivl om. Håber I kan kan hjælpe.

Hvordan går man fra f(x+T2) = 2·f(x) til b·ax+T2 = 2·b·a?

Tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

Man benytter, at forskriften er

f(x) = b · ax .

Så er

f(x+T2) = b · ax+T2 ,

og

2 · f(x) = 2 · b · ax


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. august 2013 af mathon

                             f(x) = b•ax      a,b∈R+          som slet ikke handler om t

fordoblingskonstanten X2 er den x-tilvækst, der fordobler funktionsværdien

dvs
                             f(x+X2) = 2•f(x)       uanset x

                             b•ax+X2 = 2•f(x)

                             (b•ax)•aX2 = 2•f(x)

                             f(x)•aX2 = 2•f(x)

                             aX2 = 2

                             ln(a)•X2 = ln(2)

                            X2 = ln(2) / ln(a)


  


Svar #3
18. august 2013 af samsamsamsam (Slettet)

#1


Man benytter, at forskriften er

f(x) = b · ax .

Så er

f(x+T2) = b · ax+T2 ,

og

2 · f(x) = 2 · b · ax

men hvordan kan det være at f(x+T2) og b · ax+T2 betyder det samme?


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. august 2013 af mathon

når x2 = x1 + X2
haves
 

                 f(x2) = b•ax2 = b•ax1+X2 = f(x1+X2)


Svar #5
18. august 2013 af samsamsamsam (Slettet)

Altså jeg forstår godt at 2·b·ax og 2·f(x) er det samme, men jeg kan ikke forstå at f(x+T2) og b · ax+T2 er det samme.


Svar #6
18. august 2013 af samsamsamsam (Slettet)

Her er graften:

Vedhæftet fil:fordoblingskonstant.png

Svar #7
18. august 2013 af samsamsamsam (Slettet)

Her er mine udregninger:

f(x+T2) = 2·f(x)
b·ax+T2 = 2·b·ax

ax+T2 = 2·ax

ax+aT2 = 2·ax

aT2 = 2

T2·log(a) = log(2)

T2 = log2/log(a) 

De markede linjer forstår jeg ikke. Det eneste jeg ikke forstår er, hvordan man går fra f(x+T2) til b · ax+T2.


Svar #8
18. august 2013 af samsamsamsam (Slettet)

Jeg har kigget lidt på det, og forstår det godt nu !!

Men tak til Andersen11 og mathon for at være hjælpsomme :)


Skriv et svar til: fordoblingskonstanten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.