Matematik

Hjælp

18. august 2013 af kasperander (Slettet) - Niveau: B-niveau

I år 2000 var der 109 mio. mobil abonnementer i USA. De følgende år voksede antallet med 14 % om året.     Har opstillet en model der beskriver udviklingen i antallet af mobilabonnementer i USA : 109mio*1,14^n hvor n er antal år.                                                                                                                                                                         Spørgsmålet er: Hvor lang tid går der, før antallet er fordoblet, hvis denne udvikling forsætter?                                            Håber der er nogen der kan hjælpe. :-)


Brugbart svar (3)

Svar #1
18. august 2013 af peter lind

Løs ligningen 109mio*1,14n = 218mio. Forkort ligningen med 109mio og tag dernæst logaritmen på begge sider af lighedstegnet


Brugbart svar (2)

Svar #2
18. august 2013 af 123434 (Slettet)

218=109*1,14^n

218/109=1,14^n

2=1,14^n

n=log(2)/log(1,14)

n=5,29

 

 

 


Svar #3
18. august 2013 af kasperander (Slettet)

Tak begge to. :)


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.