Matematik

polynomial-division

18. august 2013 af krededk123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg har fået e opgave som forlyder 

f(x)=x2+7*x+19/x-4

Udfør polynomiumsdivision på funktionsudtrykket.

ved at udføre denne polynomial-division. får jeg et resultat som lyder x+11-25x. Men jeg er ikke sikker på det er rigtigt, for jeg står stadig med -25 tilbage

mine beregninger
                                              x+11-25x
f(x)=x2+7*x+19/x-4= x-4Γx2+7x-19
                                          -(x2  - 4x)
                                          --------------
                                           11x  -19
                                         -(11x  -44)
                                                     -25

 

Og herfra kan jeg ikke komme videre. Jeg er heller ikke sikker på der skal stå -25x ved det som skal ende med resultatet?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. august 2013 af peter lind

Det ser meget mærkeligt ud. De forskellige dele hænger simpelthen ikke sammen. Mener du ikke (x2-7x+19)/(x-4) ?

I så fald giver den første faktor x. da x(x-4) = x2-4x trækker du den fra polynomiet får du

x2+7x+19 -(x2-4x)  = 11x-19

Den næste faktor bliver så 11. 11*(x-4) = 11x-44. Trækker du det fra polynomiet får du 11x-19-(11x-44) = 25 til rest


Svar #2
18. august 2013 af krededk123 (Slettet)

Nej ikke helt for i den aflevering jeg har fået. står der altså +7*x og ikke -7x


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. august 2013 af peter lind

Det er en tastefejl fra min side som du kan se fortsætter jeg med +7x


Svar #4
18. august 2013 af krededk123 (Slettet)

Ja det er rigtigt. Men hvad gør man så med de 25. lader man dem så bare stå, og i givent tilfælde vil resultat så bare vøre x+11 ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. august 2013 af peter lind

Det vil give x+11 med en rest på 25.

Det betyder at du kan skrive polynomiet som x+11+25/(x-4)


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. august 2013 af Krabasken (Slettet)

x-4 // x2+7x+19 // x+11
         x2-4x
         -------
            11x+19
            11x-44
            ---------
                  63

Gør prøve:  (x-4)*(x-11) + 63 = x2 + 7x + 11

:-)


Skriv et svar til: polynomial-division

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.