Matematik

isoler x

18. august 2013 af thuller (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!

Jeg har en matematikopgave der driller, så håber der er en der kan hjælpe!

Jeg skal isolere x i denne opgave: 

1200=0,0349*x^3,13

Jeg ved allerede at svaret giver 28 da jeg har regnet det i TI-nspire, men hvordan kommer jeg frem til det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. august 2013 af peter lind

tag logaritmen på begge side af lighedstegnet evt. efter først at have divideret med 0,0349


Svar #2
18. august 2013 af thuller (Slettet)

Kan du uddybe det? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. august 2013 af 123434 (Slettet)

1200/0,0349=x^3,13

34.384=x^3,13

log(34.384)/log(3,13)

x=ca 9,2

Synes ikke rigtig jeg kan få den til at gå op.


Brugbart svar (1)

Svar #4
18. august 2013 af peter lind

Det er heller ikke rigtigt x3,13 = 1200/0,0349 <=> 3,13*Log(x) = log(1200/0,0349)

Det er bedre at bruge at x= (1200/0,0349)1/3,13

Det burde jeg have forslået i #1


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. august 2013 af Krabasken (Slettet)

1200 = 0,0349*x^3,13...................Divider med 0,0349 og vend samtidig ligningen
 

x^3,13 = 1200/0,0349
 

x = 3,13√(1200/0,0349)

= 28,1394

:-)
 


Svar #6
19. august 2013 af thuller (Slettet)

Hej krabasken.
Har lige prøvet din metode, men af en eller anden grund gav lommeregneren 580,39?

Brugbart svar (0)

Svar #7
19. august 2013 af Krabasken (Slettet)

Har du en x√ - knap på din regner?

:-)


Svar #8
19. august 2013 af thuller (Slettet)

Ja, det prøvede jeg nemlig, men det gav ikke det rigtige svar :-)

Brugbart svar (0)

Svar #9
19. august 2013 af Krabasken (Slettet)

Tryk

3,13

x

(1200/0,0349)

=

- og husk at få kommaet og alle nullerne med . . .

Jeg venter spændt på resultatet :-)


Svar #10
19. august 2013 af thuller (Slettet)

Jeg havde glemt at trykke shift, så jeg havde alligevel
Ikke tastet det rigtig ind! Tusind tak for hjælpen! Det var virkelig pænt af dig!! :-)

Brugbart svar (0)

Svar #11
19. august 2013 af Krabasken (Slettet)

Ellers kan du jo prøve denneher:

(1200/0,0349)^(1/3,13) =
 

:-)


Brugbart svar (0)

Svar #12
19. august 2013 af Krabasken (Slettet)

Du er altid velkommen, Mathilde :-)


Skriv et svar til: isoler x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.