Matematik
Integralregning
Hej jeg har nogen opgaver som jeg slet ikke kan forstå/lave.. håber i kan hjælpe :)
a) f(x)=4x,p(0,7)
b) g(x)=x^2+1, p(3,5)
c) h(x)=2x+3, p(0,7)
d) k(x)=2x^-3, p(3,5)
e) m(x)=5x^2+3x+10, p(1,2)
Svar #3
20. august 2013 af hesch (Slettet)
a) f(x) = 4x ⇒ F(x) = 2x2
Med grænserne 0 og 7 indsat i F(x) finder du så:
Integralet = 2*72 - 2*02 = 98
Svar #4
20. august 2013 af SuneChr
Der menes formodentlig, i tilfælde e,
∫ m(x) dx = M(x) + c
Beregn c, således at M(1) = 2
Kan spørgeren bekræfte dette?
Svar #5
20. august 2013 af rhyhanna (Slettet)
jo.. men hesch hva med 2? altså hvordan skal man beregne den.. har forstået nr 1 nu..
Svar #7
20. august 2013 af hesch (Slettet)
Alle opgaverne er jo integralet af polynomier, og du må kunne læse reglerne for integration af disse i bogen.
b) g(x)=x^2+1 ⇒ G(x) = 1/3 * x3 + x ( indsæt grænser, 3 og 5 , som i a) )
Svar #9
20. august 2013 af SuneChr
Formodningen i # 4 begrundes med, at et interval ikke skrives som p(1 , 2) men kan lede tanken hen på et punkt p på grafen for stamfunktionen.
# 0 Er opgaverne skrevet sådan i opgavesamlingen, eller hvor de stammer fra?
Svar #11
20. august 2013 af rhyhanna (Slettet)
min lære skrev dem på tavlen går udfra de kommer fr bogen...
Svar #12
20. august 2013 af hesch (Slettet)
#11: Men hvis du ikke forstår opgaven, når læreren skriver den på tavlen, hvorfor spørger du så ikke læreren. ?
Jeg mener, det er derfor han er der ( blandt andet ).
Svar #14
20. august 2013 af Andersen11 (Slettet)
Opgaverne er vel
a) 0∫7 4x dx
b) 3∫5 (x2+1) dx
c) 0∫7 (2x+3) dx
d) 3∫5 2x-3 dx
e) 1∫2 (5x2 +3x +10) dx
Alle integranderne består af led, der potensfunktioner. Man kan her benytte den generelle regel
∫ xn dx = xn+1/(n+1) + k , n ≠ -1 .
Skriv et svar til: Integralregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
