Kemi

Masseprocent af magnesiumchlorid

21. august 2013 af frederikea (Slettet) - Niveau: B-niveau

nogen der kan hjælpe :-)

Man har 1,5 g af en stof blanding af Mg(NO3)2 og magnesiumchlorid
Efter opløsning af stofblandingen i vand titreres blandingen med 0,50M AgNO3 indtil der ikke bundfældes mere AgCl (sølvchlorid) Produktet centrifugeres og vejes det vejer 0,641 g

a) Hvor stor er masseprocenten af magnesiumchlorid i stofblandingen?

b) Hvor mange mL AgNO3 er der tilsat ved titreingen?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. august 2013 af mathon


                                  Ag+ (aq)   +   Cl- (aq)    --->   AgCl (s)

    M(AgCl) = (107,87+35,453) g/mol = 143,323 g/mol
heraf udgør
                     Cl = (35,453 / 1,43323)% = 24,74%


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. august 2013 af mathon

a)

          M(MgCl2) = sum({1,2}*{24.305,35.453}) g/mol = 95.211 g/mol

          stofmængdeforhold
                                               Cl  :  AgCl =  1 : 1

          udfældet Cl-
                                               n(Cl-) = (0,641 g)/(143,323 g/mol) = 0,004472 mol

          stofmængdeforhold
                                               Cl  :  MgCl2 =  2 : 1  =  1 : 1/2

         i blandingen
                                               n(MgCl2) = (1/2)•(0,004472 mol) = 0,002236 mol
         med massen
                                               m(MgCl2) = (0,002236 mol) • (95,211 g/mol) = 0,213 g

        masseprocenten af magnesiumchlorid i stofblandingen

                                               p(MgCl2) = ((0,213 g) / (0,015 g))% = 14,2%


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. august 2013 af mathon

b)
       stofmængdeforhold
                                       AgNO3 :  Cl-  =  1 : 1

      tilsat
      stofmængde AgNO3
                                       n(AgNO3) = n(Cl-) = 0,004472 mol

     antal mL tilsat
     0,50 M AgNO3
                                       V(AgNO3) = n/c = (4,472 mmol) / (0,50 mmol/mL) = 8,944 mL


                                        


Skriv et svar til: Masseprocent af magnesiumchlorid

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.