Matematik

differentiationsregning!!!

22. august 2013 af ramobaro - Niveau: B-niveau

i opgaven jeg skal løse står der at jeg skal løse ligningerne :

f(x)=4

f(x)=-2    .

men jeg har ikke fået andet til rådighed en et billede af en graf.... hvordan skal jeg løse den? burde jeg ikke have en forskrift?? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

Ligningen f(x) = 4 løses ved at opsøge de punkter på grafen, hvor y-koordinaten er lig med 4. Det svarer til at finde skæringspunkterne mellem funktionens graf og linien med ligningen y = 4.

Tilsvarende løser man den anden ligning.

Denne opgave har ikke noget med differentialregning at gøre.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. august 2013 af LeonhardEuler

Skal du løse eller differentiere ligningen?


Svar #3
22. august 2013 af ramobaro

hehe nåårh ok, er lidt forvirret omkring emnet og der stod på overskriften noget med differention, derfor regnede jeg med det var det, men tak for svaret :) .. der står jeg skal løse den 


Svar #4
22. august 2013 af ramobaro

hvad med hvis der står:

 

bestem:

a. f ' (2)

løs ligningerner:

f ' (x) = 1

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ved bestemmelsen af f '(2) indtegner man tangenten til funktionens graf i punktet (2 , f(2)) og bestemmer så tangentens hældningskoefficient (aflæs koordinatsæt for to punkter på tangenten).

Ved løsningen af ligningen f '(x) = 1 indtegner man en ret linie med hældningskoefficient 1 og parallelforskyder denne indtil den tangerer kurven. man aflæser så x-koordinaten for røringspunktet.


Skriv et svar til: differentiationsregning!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.